Neden Kombucha İçmeliyim

Geleneksel içecekleri Kombucha ile değiştirin ve onlarca faydasından yararlanın!

Beslenme alışkanlığınıza dikkat eder, vitamin ve mineral değeri yüksek gıdalar tüketirseniz takviye almaya ihtiyaç duymayabilirsiniz.

Kombucha içmeniz,  sizin gerekli vitamin ve mineral almanıza destek olur.

Kombucha sadece ferahlatıcı bir içecek değil, aynı zamanda hayata karşı bir duruştur.

İyi şeyler genellikle zamanla ortaya çıkar ve daha sonra hayatı sürdürülebilir şekilde değiştirebilir. 

Kombucha yapmak için de sabırlı olmalıyız ve fermantasyonun yavaş ilerlemesine izin vermeliyiz. Fermantasyon sonucunda hayatımızı doğal olarak zenginleştiren canlı, lezzetli ve canlandırıcı bir içecek ortaya çıkacaktır.

Kombucha vegan ve tabii ki probiyotik bir içecektir ve sağlığınız üzerinde çok fazla olumlu etki meydana getirir.

Kombucha Fermantasyonu Sırasında Aşağıdaki Bileşenler Ortaya Çıkar.

Amino asitler
Suya ek olarak, insan vücudu büyük ölçüde proteinlerin en küçük yapı taşları olan amino asitlerden oluşur. Bunlar, yeni hayati proteinlerin oluşumu için son derece önemlidir ve ayrıca sinir hücreleri arasında uyarmanın iletilmesinde ve metabolizmada önemli bir rol oynar.

Asetik asit
Kombucha’nın fermantasyonu sırasında üretilen asetik asit, zararlı mikroorganizmaların çayı kirletmesinin neredeyse imkansız hale getirir.

Asetik asit güçlü bir antibakteriyel etkiye sahiptir. Ayrıca şeker ve nişastanın parçalanmasına yardım ettiği kan şekeri seviyenizi düşürür.

Enzimler
Enzimler, amino asitlerden oluşan ve insan vücudundaki kimyasal işlemler için katalizör görevi gören proteinlerdir. Sindirimi destekler ve vücudun karbonhidratlardan, bitki liflerinden, yağlardan ve proteinlerden çeşitli besinleri emmesine yardımcı olurlar.

Glukonik asit
Glikoz parçalandığında glukonik asit oluşur. Glukonik asit Gluconobacter bakterisinin bir yan ürünüdür. Bu bakteri hem bağırsaklarımızda hem de Kombucha’da bulunur. Vücudun direncini arttırır. Vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Probiyotik laktik asit bakterileri
Canlı mikroorganizmaların vücuda alınması, insan organizması üzerinde sağlığı geliştirici bir etkiye sahiptir. Özellikle bağırsak probiyotik laktik asit bakterileri bağırsak florasının bakımını ve gelişimini aktif olarak destekler ve aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bütirik asit
Bu asit, Kombucha’da bulunan glikozun parçalanmasından oluşur. Sağlıklı bağırsak hücrelerinin oluşmasına ve iltihaplanmanın önlenmesini sağlar.

Süksinik asit
İnsan organizması üzerinde olumlu bir etkiye sahip olan süksinik asit bir takviye olarak kullanılır. Antioksidan görevi görür, sinir sisteminin iyileşmesini teşvik ettiği ve hücrelerinin yaşlanmasını yavaşlatır. Ayrıca alkolün toksik bir yan ürünü olan asetaldehiti parçalar ve rahatsız edici akşamdan kalma durumunun daha hızlı ortadan kalkmasını sağlar.

B vitaminleri B vitaminleri
B1, B2, B3, B5, B12 vitaminleri bulunur. Sinir sistemi, beyin, kas, kalp, mide ve bağırsaklardaki komplikasyonları önlemeye yardımcı olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir